Historia

Olen syntynyt keskisuuressa belgialaisessa yliopistokaupungissa Leuven. Belgian lukion jälkeen lähdin vaihto-oppilaaksi Suomeen, laajentamaan kulttuurihorisonttini ja oppimaan suomen kieltä. Kotiin palattuani aloin opiskella Alankomaissa Groningenin yliopistossa fennougristiikkaa, eli suomea ja suomalais-ugrilaista kielitiedettä.

Suoritettuani maisterin tutkinnon muutin 2009 takaisin Belgiaan asumaan, jossa työskentelin ETF:n teologian tiedekunnan palveluksessa, sekä freelancerina hollannin ja suomen kielen opettajana ja freelance-kääntäjänä. Vuonna 2015 polkuni vei takaisin Suomeen ja siitä lähtien olen työskennellyt hollannin kielen freelance-tulkkina ja kääntäjänä työkielinäni suomi ja englanti.

Työkokemus

KÄÄNNÖSTYÖ

2017 alkaen:
Kuluttajatuotteita ja palveluita tarjoavien yritysten verkkosivustojen kääntäminen ja ylläpito kielipareina hollanti-suomi ja englanti-suomi, esim. hutko.fi .

2015 alkaen:
Freelance-käännöksiä yrityksille ja julkiselle sektorille.  

TULKKAUS

2017 alkaen: Freelance-tulkki kielipareina suomi/hollanti ja suomi/englanti, toimeksiantajina julkisen sektorin organisaatiot sekä yksityisen sektorin edustajat (esim. Espoon kaupunki, Hattulan kunta, monikansalliset yhtiöt).

Elokuussa 2019 palasin koulun penkille opiskelemaan Helsingin Amiedussa Asioimistulkkauksen ammattitutkintoa.

Kuka olen

Olen syntynyt ja kasvanut Leuvenissa, Belgiassa, opiskellut ja asunut noin 7 vuotta Alankomaissa ja muuttanut Suomeen 2015. Suomessa olen toiminut vuodesta 2015 freelance-kielenkääntäjänä ja vuodesta 2017 myös freelance-tulkkina. Äidinkieleni on hollannin flaamin variantti ja työkieleni hollanti, englanti ja suomi.

Koulutus ja opinnot

Suoritin Alankomaissa Groningenin yliopistossa Master of Arts in Finno-Ugric Languages and Cultures, josta kieliopintoja pääkielinäni suomi ja hollanti ja valmistuin vuonna 2009 kielitieteen maisteriksi. Opiskelun aikana matkustin muutaman otteeseen Suomeen syventämään suomen kielen taitojani. 

Muita tietoja 

Olen Suomen tulkkien ja kääntäjien ammattijärjestön SKTL:n jäsen sekä Suomen Yrittäjien jäsen. Toiminimeni on rekisteröity Suomen kaupparekisteriin numerolla 27323686.

Tutustu tarjoamiini palveluihin: